До відома отримувачів субсидій та управителів багатоквартирних будинків, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, виконавців житлово-комунальних послуг

Дата: 08.12.2022 10:51
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

    З метою врегулювання найбільш актуальних питань щодо надання населенню житлових субсидій в умовах воєнного стану Урядом у вересні поточного року прийнято рішення щодо передання функцій з призначення, нарахування і виплати житлових субсидій від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України.

   Для громадян, які вже отримують житлову субсидію, нічого не зміниться. Змінюється лише орган, який надалі адмініструватиме надання житлових субсидій. Громадяни, як і раніше, отримуватимуть відповідні кошти на свій банківський рахунок або через поштове відділення.

   Починаючи з  грудня 2022 року, призначення житлових субсидій, прийом громадян з цих питань здійснюватиметься органами пенсійного фонду України за екстериторіальним принципом, що дозволить забезпечити право людей на допомогу в умовах, коли вони вимушено змінили своє місце проживання.

    З’явиться також можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій в електронній формі через веб-портал електронних послуг та мобільний додаток Пенсійного фонду України.

   Крім того, залишилася можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій до посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через портал Дія.

     Відповідно до пункту 50 Положення про порядок призначення житлових субсидій затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами, далі - Положення) для призначення житлових субсидій органам Пенсійного фонду України (далі - уповноваженим органам) подаються відомості про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами від управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг, у яких зазначається розмір цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і платежів за такі послуги та розмір внесків/платежів об’єднанню на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком та комунальні послуги в такому будинку тощо. Зазначені відомості можуть надаватися уповноваженому органу через електронний кабінет Пенсійного фонду України. Окрім цього, звертаємо увагу, що відповідно до пункту 60 Положення житлова субсидія не буде призначена у випадку не надання управителями, об’єднаннями, виконавцями комунальних послуг, відомостей про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами, зокрема щодо: розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і платежів за такі послуги; розміру внесків/платежів об’єднанню на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком та комунальні послуги в такому будинку.

   З метою уникнення соціальної напруги серед одержувачів житлової субсидії та необхідності налагодження ефективного механізму призначення житлової субсидії, просимо  управителів багатоквартирних будинків, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, виконавців житлово-комунальних послуг зареєструватися до 16 грудня 2022 року в електронному кабінеті на офіційному веб-сайті Пенсійного фонду України для надання інформації, необхідної для призначення та розрахунку житлових субсидій та пільг. Відео стосовно підключення - за посиланням https://cutt.ly/M1CXCug

Інформацію надав

Відділ соціального захисту населення

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь