У Зимноводівській громаді провели в останню путь Героя ІГОРЯ РИГЕЛЯ

Дата: 09.04.2023 19:38
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

Знову сум і біль від непоправної втрати. У скорботі вся Зимноводівська громада, Львівщина і незліченна кількість людей, які захоплювалися непересічним талантом нашого земляка.

ІГОР РИГЕЛЬ, мешканець с. Холодновідка, випускник кафедри художнього металу Львівської національної академії мистецтва, талановитий художник, коваль, історик, реконструктор, воїн, Герой. Його роботи українці бачили у фільмах "Захар Беркут", "Сторожова Застава", "Козаки", "Брехлива історія" та в багатьох інших.

Коли росія розпочала повномасштабне вторгнення, Ігор Ригель залишив творчість, яка його безмежно надихала, й одразу вирішив, що має захищати свою Батьківщину 🇺🇦 й бути там, де точаться бої. Добровольцем пішов на фронт і мужньо боровся за свою країну. Мав багато планів. Та не судилося…

Після отриманих поранень у російсько-українській війні 7 квітня життя воїна обірвалося. Ігор Ригель поліг за мирне небо над Україною.🇺🇦

Пекельний біль ятрить серце матері… сльози… розпач…

9 квітня попрощатися з воїном зібралися рідні, близькі, друзі, побратими, військові, священники, місцева влада, представники Конгресу Українських Націоналістів, мешканці с. Холодновідка й усієї громади та далеко за її межами. Віддати шану полеглому Герою 🇺🇦 приїхали його однодумці – історики, реконструктори, митці.

Чин похорону та громадське прощання з Героєм 🇺🇦 відбулися в церкві Успення Пресвятої Богородиці сіл Лапаївка – Холодновідка.

Під звуки оркестру і Державного гімну вручили Державний прапор України від імені Президента матері Героя.🇺🇦 Поховали захисника на цвинтарі в с. Лапаївка.

Своєю патріотичною позицією та великим талантом в царині ковальського ремесла Ігор Ригель зробив неоціненний внесок для нашої країни. 🇺🇦

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини… Ігор Ригель поповнив ряди небесного війська й назавжди залишиться в пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

Зимноводівська сільська рада висловлює щирі співчуття родині і близьким загиблого.

У Героя залишились мати, батько, сестра, швагро і племінниця.

🕯 Вічна слава Герою України 🇺🇦 – ІГОРЮ РИГЕЛЮ!

🙏 Царство небесне нашому воїну…

Дякуємо за захист України 🇺🇦 і кожного з нас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь