Зимноводівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТАРАС ДОВГУН – Герой України

Дата: 09.07.2023 16:45
Кількість переглядів: 243

Фото без опису

https://www.president.gov.ua/documents/4032023-47493

8 липня Президент Володимир Зеленський підписав укази про присвоєння звання Героя України 49 українським захисникам (більшості з них – посмертно). Серед них і мешканець Зимноводівської громади – Тарас Довгун.

Йому було лише 19.

Житель села Лапаївка, військовослужбовець із позивним «Шершень» захищав Україну в складі 4-го батальйону 125-ї окремої бригади Сил територіальної оборони. Воїн загинув 26 січня під час виконання бойового завдання під Бахмутом.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Довгуну Тарасу Сергійовичу – солдату (посмертно)», – йдеться в Указі.

У спогадах про Тараса Довгуна його побратим писав: «До нього і половина стариків недотягувала, з ним завжди було про що поговорити, толковий, мозковитий, охайний, відповідальний, кмітливий, відважний, дуже порядний і вихований, влучний стрілець, вправний воїн, який на всьому їздив, таких більше не було, молодець».

Герой «Шершень» писав до батька, з яким служив в одній бригаді: «Я радий, що ми з тобою разом беремо участь у тому часі, незважаючи на обставини. Нам не буде соромно перед наступним поколінням! З НАМИ БОГ І ПРАВДА. Як казав батько Бандера, «І прийде той час, коли один крикне: «СЛАВА УКРАЇНІ!», і мільйон українців скажуть: «ГЕРОЯМ СЛАВА!» 🇺🇦

🙏Наш святий обов’язок – пам’ятати нашого захисника та згадувати його в молитвах.

Світла пам’ять і вічна шана Герою України 🇺🇦 – Тарасові Довгуну!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь