Зимноводівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проща до Святоуспенської Унівської Лаври,приуроченої до Дня Матері та Дня Героїв

Дата: 11.05.2024 21:35
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

11 травня родини загиблих Героїв Зимноводівської громади та родини безвісти зниклих воїнів узяли участь у прощі до Святоуспенської Унівської Лаври,приуроченої до Дня Матері та Дня Героїв.

Паломництво до святих місць з давніх-давен вважали важливим аспектом духовності. Люди у всі часи потребували душевного поєднання з Богом. Вирушити на прощу спонукають різні мотиви: бажання зцілитися від фізичних або духовних недуг, помолитися за рідних і близьких, знайти благодать, набратися сил. Сьогодні, у час війни, усіх об’єднала спільна мета – пам’ять про наших Героїв і молитва за них.

На запрошення до участі в прощі, яку організували Зимноводівська сільська рада та Центр надання соціальних послуг, зголосилося 20 дорослих і 6 дітей з сімей загиблих Героїв та безвісти зниклих воїнів з нашої громади.

Паломники відвідали монастир Студійського уставу в Уневі. Взяли участь у Службі Божій у храмі Блаженних Климентія і Леонтія та поминальній панахиді за Героями.

Прочанам організували похід на Чернечу гору, де розташований монаший цвинтар. Це місце наділене особливою благодаттю через сильну й довготривалу молитву, яка не стихала тут від віків, а також через поховання ченців, які своїм життям втілили ідеали святості. Надзвичайно цікавою була

екскурсія монастирем.

Свято-Успенська Унівська Лавра – один із чотирьох в Україні і єдиний в УГКЦ монастир, що має статус лаври, найбільшого, найзначущішого монастиря. Це святиня з тривалою і давньою історією, що багато в чому відображає історію самої Української Церкви, з її періодами руйнувань та переслідувань, розквіту й відродження. Тривалий час, навіть уже в умовах радянської окупації, Унівська лавра залишалась духовною твердинею для всього краю, яка не визнала рішення Львівського псевдособору 1946 року і не перейшла на православ’я.

На завершення прочани мали нагоду попити цілющої води з джерела і після напутнього благословення від о. Макарія Дутки вирушили в дорогу до своїх домівок.

Проща була маленькою розрадою для душі, бо святі місця мають особливу надприродну силу, оскільки створені Богом і намолені людьми.

Висловлюємо слова великої вдячності родинам загиблих Героїв. Дякуємо батькам загиблих воїнів за те, що виховали їх справжніми патріотами, нашими Героями. Ваші сини завжди залишатимуться в нашій пам’яті. Просимо Господа, щоб Він прийняв їх до себе, у Царство Небесне.

Молімося до нашого Спасителя, щоб врятував нашу Україну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь