Зимноводівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У КЛІНІКО-ДІАГНОСТИЧНІЙ ЛАБОРАТОРІЇ КНП "ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ЗИМНОВОДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ" МОЖНА БЕЗКОШТОВНО ОБСТЕЖИТИ НИРКИ ПРИ НАЯВНОСТІ ЕЛЕКТРОННОГО СКЕРУВАННЯ ВІД ЛІКАРЯ!

Дата: 28.05.2024 12:35
Кількість переглядів: 60

Як розпізнати хвороби нирок?

У людському організмі нирки відіграють важливу роль – очищують кров від токсинів, виводить з організму зайву рідину та підтримують обмінні процеси.

Найчастіше патології нирок спричинені нездоровим способом життя або перенесеними інфекційними хворобами. Загалом ризики підвищені у людей, які:

• неправильно харчуються – забагато солоного, гострого, жирного у раціоні;

• мешкають у регіоні з жорсткою водою;

• вживають мало рідини;

• часто переохолоджуються, особливо в ділянці малого тазу;

• перенесли інфекційні захворювання;

• приймали лікарські препарати, що підвищують навантаження на нирки;

• живуть в умовах постійного стресу та перевтоми;

• мають спадкову схильність;

• зловживають алкоголем;

• різко схудли;

• мають в анамнезі порушення кровообігу та обмінних процесів.

Якщо у вашому житті є хоч один із цих факторів ризику, потрібно пройти комплексне обстеження. Це допоможе виявити патології нирок на ранній стадії, коли вони легше піддаються лікуванню.

Що відноситься до ниркових проб?

Щоб на ранніх стадіях виявити патологію нирок і призначити своєчасне лікування проводять дослідження «Ниркові проби» та «Аналіз сечі загальний». Аналіз «Ниркові проби» включає в себе креатинін, сечовину та сечову кислоту. Це комплексне лабораторне дослідження, яке дозволяє оцінити функціональний стан нирок і виявити порушення процесів фільтрації, секреції і реабсорбції в клубочках і канальцях органу.

У КЛІНІКО-ДІАГНОСТИЧНІЙ ЛАБОРАТОРІЇ КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ЗИМНОВОДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ МОЖНА БЕЗКОШТОВНО ОБСТЕЖИТИ НИРКИ ПРИ НАЯВНОСТІ ЕЛЕКТРОННОГО СКЕРУВАННЯ ВІД ЛІКАРЯ:

U38006 Аналіз; функція нирок («Ниркові проби»).

Як правильно здавати ниркові проби?

Кров для ниркових проб береться виключно натщесерце. Мінімум за 12 годин до здачі крові заборонено вживати жирну їжу, впродовж 72 годин не можна вживати алкоголь, за 30 хвилин до здачі крові припинити курити. Бажано виключити емоційне та фізичне навантаження безпосередньо перед здачею аналізу. Тому перед процедурою слід відпочити 10-15 хвилин, заспокоїтись. Не слід здавати кров після впливу рентгенівських променів, фізіотерапевтичних процедур.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь