Зимноводівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Зимноводівській громаді провели в останню путь Героя НАЗАРА ШУТЯКА

Дата: 16.06.2024 10:03
Кількість переглядів: 73

Сьогодні Зимноводівська громада попрощалася з гідним сином – патріотом, мужнім захисником, мешканцем с. Суховоля НАЗАРОМ ШУТЯКОМ. Невимовний біль, розпач, сльози…

«Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» (Ів.15,13).

Ще у 2013 р. Назар цілий місяць був на Майдані. Ніколи не була байдужою йому доля України. Воював за рідну країну ще у 2014 році, був учасником АТО. Як тільки почув, що на нашу країну ступила російська орда, вирішив, що має бути там, де точаться бої. У лютому 2022 р. Назар Шутяк зробив свій вибір – добровольцем пішов на фронт і мужньо боровся, відстоюючи свободу Батьківщини. Мріяв про перемогу…

Помер 13 червня 2024 р. під час стаціонарного лікування у Військово-медичному клінічному центрі Східного регіону в/ч А4615.

Урочисто, з почестями провели воїна в його останню путь. Попрощатися з ним зібралися рідні, близькі, друзі, побратими, військові, священники, місцева влада та небайдужі мешканці громади.

Чин похорону та громадське прощання з Героєм Назаром Шутяком відбулися в церкві Св. Івана Богослова в с. Суховоля. Отець Ігор Головчак зі словами подяки і глибокої шани звернувся до рідних Героя, до батьків, які виховали справжнього патріота та чуйного сина свого народу.

Під звуки оркестру і Державного гімну вручили Державний прапор України від імені Президента України синові Героя.

Поховали захисника на цвинтарі в с. Суховоля.

За словами побратима Дениса, Назар був дуже активним, добрим, справедливим та безстрашним воїном, який намагався бути там, де точаться бої і де він був потрібний. Завжди підтримував тих, хто поруч, допомагав чим міг. Якщо не могли знайти необхідне для воїнів, зверталися до нього, бо знали, що він точно дістане.

Волонтер Василь Корпан також поділився світлими спогадами про Назара як про людину дуже щиру та чуйну, мужнього воїна.

Мати Героя п. Галина звернулася до присутніх зі словами подяки за молитву й підтримку. Для їхньої родини дуже важливо, щоб Назара пам’ятали та згадували в молитві.

 Низький уклін захиснику, перед яким ми всі в неоплатному боргу.

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини… Назар Шутяк поповнив ряди небесного війська й назавжди залишиться в пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

Зимноводівська сільська рада висловлює щирі співчуття родині і близьким загиблого.

Вічна слава Герою України  – Назару Шутяку!

Царство небесне нашому захиснику…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь