Зимноводівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СИРВАТКА Іван Ігорович 19/01/1993-06/08/2014

Дата: 07.08.2024 14:21
Кількість переглядів: 27

Іван Сирватка народився 19 січня 1993 року в селі Суховоля, Городоцького району Львівської області. Випускник Суховільської школи, він закінчив Львівський професійний ліцей залізничного транспорту у 2012 році. Під час навчання здобував досвід роботи на підприємствах міста Львова як електрогазозварник та коваль.

Фото без опису

Пройшовши строкову військову службу в Збройних Силах України, Іван навесні 2014 року був мобілізований до лав ЗСУ. Він служив у 51-ій окремій гвардійській механізованій бригаді, що базувалася у Володимир-Волинську. З літа 2014 року Іван брав участь в антитерористичній операції на Сході України. Він був водієм БТР та виконував функції електрика, перебуваючи в зоні бойових дій чотири місяці.

6 серпня 2014 року, в районі села Красний Яр на Луганщині, Іван загинув під час бою, прикриваючи відхід бійців своєї бригади. Його поховали 12 серпня 2014 року на полі Почесних поховань на цвинтарі села Суховоля.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, Іван Сирватка був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня 15 травня 2015 року.

Схиляємо голову перед подвигом воїна. Наш святий обов’язок – пам’ятати нашого захисника й згадувати його в молитві. Іван назавжди залишиться в серцях мешканців нашої громади.

🕯 Світла пам’ять і вічна шана Герою! 🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь