Зимноводівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕМЧУК Роман Володимирович 27/01/1995-10/09/2023

Дата: 09.09.2024 08:14
Кількість переглядів: 17

Роман Демчук народився 27 січня 1995 року у Львові. Він виріс у родині, що виховала його на патріотичних цінностях, і змалечку проявляв інтерес до активного життя громади. Середню освіту здобув у Суховільському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Галини Столяр, де був відомий своєю старанністю та відкритістю до нових знань.Фото без опису

У 2012-2014 роках Роман навчався у Львівському вищому професійному училищі харчових технологій, де здобув професію пекаря-кондитера. Після завершення навчання він працював у ТОВ «Альянс Маркет», де швидко зарекомендував себе як відповідальний і працьовитий працівник.

Проте його інтереси не обмежувалися лише роботою. Роман був активним членом Громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», де брав участь у різних заходах і проектах, спрямованих на підтримку національної ідентичності та патріотичних ідеалів. Він також закінчив курси режисури і мріяв створити власний сценарій для фільму — амбітний план, який він хотів втілити в життя після війни.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації у лютому 2022 року Роман без вагань став на захист Батьківщини. Він приєднався до лав 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України і був відправлений на фронт. Його військова служба проходила на території Донеччини, де він мужньо боронив рідну землю від загарбників.

10 вересня 2023 року Роман загинув під час виконання бойового завдання, ставши черговою жертвою у цій безжальній війні, що триває вже понад рік. Його смерть — важка втрата для родини та усієї України. У Романа залишилися бабуся, батьки та двоє сестер, які втратили не лише сина та брата, але й надійного друга та опору.

3 квітня 2024 року, Указом Президента України №215/2024, за особисту мужність та відданість військовому обов’язку, Романа Демчука було нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно). Ця нагорода є свідченням його самопожертви та героїзму.

Пам'ять про Романа житиме у серцях його рідних, друзів та побратимів, а його подвиг назавжди залишиться символом нескореності українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь