Порядок надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Зимноводівської територіальної громади

Дата: 07.07.2022 09:10
Кількість переглядів: 778

Фото без опису

Вчергове хочемо поінформувати про порядок надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Зимноводівської територіальної громади.

1) Щодо виконавця послуг із вивезення ТПВ – згідно статті 351 Закону України «Про відходи» виконавця послуг з вивезення побутових відходів визначає орган місцевого самоврядування на конкурсних засадах у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Рішенням виконавчого комітету Зимноводівської сільської ради від 11.06.2020 №350 «Про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Зимноводівської сільської ради» було оголошено конкурс з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Зимноводівської сільської ОТГ (села Зимна Вода, Лапаївка, Холодновідка та Скнилів).

Рішенням виконавчого комітету Зимноводівської сільської ради від 21.07.2020 переможцем конкурсу з вивезення твердих побутових відходів на території Зимноводівської сільської ОТГ (села Зимна Вода, Лапаївка, Холодновідка та Скнилів) було визначено ТзОВ «Спецавтотранс – Львів».

Вартість надання послуг за одноразовий вивіз контейнера, який надається безоплатно:

- 0,12 м3 (120л.) - для населення 60грн. (з ПДВ), для бюджетних організацій 60,90 грн (з ПДВ), для комерційних організацій 67,66 грн (з ПДВ);

- 0,24 м3 (240 л.) – для населення  120 грн (з ПДВ), для бюджетних організацій 121,80грн  (з ПДВ), для комерційних організацій 135,31 грн(з ПДВ);

- 1,1 м3 - для населення  261,89 грн (з ПДВ), для бюджетних організацій 269,39 грн (з ПДВ), для комерційних організацій 291,90 грн (з ПДВ).

Заявку на укладення договору можна подати за тел.: 0930931010, 067826101 (при собі мати паспорт та ІПН).

Оскільки с. Суховоля було включене до складу Зимноводівської територіальної громади тільки наприкінці 2020 року, рішенням виконавчого комітету Зимноводівської сільської ради від 14.09.2021 №313 «Про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території с. Суховоля» було оголошено конкурс з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території с. Суховоля.

Рішенням виконавчого комітету Зимноводівської сільської ради від 21.10.2021 №328 переможцем конкурсу з вивезення твердих побутових відходів на території с. Сухвоволя було визначено ТзОВ «Санком – Львів».

Вартість надання послуг за одноразовий вивіз контейнера, який надається безоплатно:

- 0,12 м3 (120л.) - 55грн (з ПДВ);

- 0,24 м3 (240 л.) – 110грн (з ПДВ).

Договір можна укласти у Суховільському старостинському окрузі (с. Суховоля, вул. Огородня, 5). При собі мати паспорт та ІПН.

2) Щодо обов’язковості укладення договорів на вивезення ТПВ – згідно ч. 2. ст. 351 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Таку ж норму містить і ч.1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», згідно якої споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги.

Враховуючи наведене вище громадяни – мешканці Зимноводівської ТГ, зобовязані укладати договори на вивезення ТПВ із надавачами таких послуг, які визначені такими відповідно до чинного законодавства України за результатами проведених конкурсів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь