Відповідальність за відсутність договорів на вивезення ТПВ

Дата: 07.07.2022 09:10
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

Рішенням сільської ради від 22.04.2021 №368, у відповідності до п.3 розділу I Типових правил благоустрою території населеного пункту, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 27.11.2017 №310 були прийняті Правила благоустрою території населених пунктів Зимноводівської сільської територіальної громади (https://zvg.gov.ua/pravila-blagoustroju-13-14-13-24-05-2022/).

Відповідно до пункту 2.5 розділу III наведених вище Правил громадяни у сфері благоустрою зобов’язані:

- укладати самостійно договори на вивезення твердих побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм (за винятком випадків, коли плата за вивезення відходів є у складі плати за утримання будинку та прибудинкової території). Вивіз сміття здійснюється виключно сміттєвозами із залученням спеціалізованих підприємств, визначених на конкурсних засадах органом місцевого самоврядування.

Дані зобовязання закріплені у місцевих Правилах благоустрою на підставі відповідних законодавчих норм, зокрема, згідно ч. 2. ст. 351 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Згідно з ч.1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги.

Враховуючи наведене вище, відповідно до підпункту 10.7 пункту 10 розділу XIX Правил благоустрою території населених пунктів Зимноводівської сільської територіальної громади, за відсутність у суб’єктів господарювання та громадян індивідуальної забудови укладеного договору на вивезення твердих побутових відходів інспектори з благоустрою КП «Наше село» складають протоколи, на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження за порушення ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» та накладатися штраф на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340грн. до 1360грн.), на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850грн. до 1700грн.).

Кошти, отримані від накладених штрафів скеровуються до сільської бюджету і йдуть на покращення благоустрою території громади.

Мешканці громади будьмо свідомими того, що тільки від нас залежить чистота і порядок не тільки нашій приватній території, а й довкола нас (по вулицях, парках та інших обєктах благоустрою); і тільки від нас залежить в яких умовах ми хочемо жити і що хочемо залишити для своїх нащадків.

Зберігаймо чистоту в громаді – укладаймо договори на вивезення ТПВ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь