Не згасне пам’ять про Героїв

Дата: 05.01.2023 17:15
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

Вісім років тому, 5 січня 2015 р., у боротьбі за Україну загинули бійці Нацгвардії, сміливі воїни, мешканці с. Зимна Вода Ростислав Скрут та Роман Сокач. Захисники полягли на Донеччині під час здійснення ротації в зоні АТО внаслідок ДТП.

🕯 Ростиславу Скруту назавжди залишиться 36.

Народився 14 серпня 1978 року в с. Зимна Вода.

Закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. Працював у Львові автомеханіком.

Був активним учасником Революції Гідності. 🇺🇦

Із серпня 2014 року добровольцем виконував службово-бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України, де виявляв мужність, сміливість та героїзм.

Старший солдат резерву, кулеметник взводу аеророзвідки батальйону оперативного призначення (резервного батальйону) імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького військової частини 3066 Північного Київського територіального управління Національної гвардії України.

Позивний – «Скрудж».

Ростислав завжди боровся за справедливість і хотів бачити Україну квітучою і незалежною. 🇺🇦

Поховали вірного сина України з військовими почестями в селі Зимна Вода.

Указом Президента України № 365/2015 від 28 червня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

🕯 Роману Сокачу було лише 28.

Народився 4 жовтня 1986 року в с. Зимна Вода. Старший солдат резерву, Старший кулеметник. Служив у батальйоні ім. Кульчицького НГУ. Роман входив до групи глибинної розвідки, ризикуючи власним життям, збирав розвіддані в тилу ворога. Позивний – «Мамай».

Був людиною, яку любили і поважали всі. Справжній патріот. 🇺🇦Одним із перших поїхав на Майдан і достояв там до кінця. Прихистив у себе вдома велику родину з Криму. Добровольцем поїхав на Схід України. Повернувся. Привіз із собою маленького котика – АТО-шку. У листопаді одружився і знову поїхав. У воїна залишились батьки, дружина та донька, яка народилася після загибелі Романа. Похований на цвинтарі в с. Зимна Вода.

Указом Президента України № 365/2015 від 27 червня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

🙏Світла та вічна пам’ять про Героїв назавжди залишиться в наших серцях!

Герої не вмирають!.. 🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь