КОЛЯДА НАС ОБ’ЄДНАЛА

Дата: 16.01.2023 10:45
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Вчора, 15 січня, у церкві Свв. Апп. Петра і Павла мешканців громади об’єднала коляда. Цьогоріч різдвяний концерт особливий, бо відбувається в час війни, і благодійний. Усі зібрані кошти передали на потреби ЗСУ. 🇺🇦

У радянський період влада переслідувала та карала українців за колядки, які вони традиційно виконували на Різдвяні свята. Однак ті продовжували колядувати й у найскладніші часи. Традиції та спільні цінності – це те, що об’єднувало всіх українців, де б вони не перебували.

На заході присутні мали змогу насолодитись чудовим виконанням колядок та щедрівок – як класичних, так і в сучасній інтерпретації.

Різнобарвну гаму цікавих музичних номерів підготували: церковний хор «Воскресіння» церкви Свв. Апп. Петра і Павла (керівник – Галина Камінська), дитячий хор церкви Свв. Апп. Петра і Павла (керівник – Вікторія Спільник); виконавці Народного дому с. Зимна Вода – Народний хор «Обрій» (керівник – Мирон Дацко), дует «Мальви», Марта Іващишин (керівник – Мар’яна Іващишин), тріо «Дивоцвіт» (керівник – Марта Бойко); церковний хор «Теологос» Церкви Св. Івана Богослова с. Зимна Вода (керівник – Вікторія Антошевська); дитячий та дорослий хор «Гармонія» з сіл Холодновідка та Лапаївка (керівник – Галина Макар); виконавці Зимноводівської школи мистецтв – Ольга Мороз, Юлія та Аліна Заріцькі (керівник – Галина Шиняєва), тріо «Соф-і-Соль» (керівник – Ірина Кузяк), ансамбль гітаристів; виконавці з Ліцею № 2 – Ярослав Бобеляк та Неля Мочерад; вокальний гурток «Мережані нотки» Народного дому с. Скнилів (керівник – Соломія Тесля).

Під час різдвяного концерту цікаве театралізоване дійство, в якому переплелись минуле та сучасне, представив патріотичний вертеп с. Суховоля.

На завершення коляди у виконанні відділу культури Зимноводівської сільської ради прозвучала найпопулярніша щедрівка, неофіційний символ Різдва – «Щедрик». ❄️❄️❄️

Вперше у Зимноводівській громаді цікавим доповненням святкування народження Христа стала жива шопка – з живими персонажами різдвяного дійства. Біля неї по завершенні концерту спільно з відділом культури охоче колядували мешканці нашої громади.

18900 грн зібрали під час заходу для наших мужніх захисників! 💙💛

Організатори свята – Відділ культури Зимноводівської сільської ради та церква Свв. Апп. Петра і Павла с. Зимна Вода.

Перемога обов’язково буде за нами! 🇺🇦

Христос Рождається!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь