ВИСТОЯЛИ – ПЕРЕМОЖЕМО! 

Дата: 23.02.2023 14:41
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Уже рік від початку повномасштабної війни росії проти України. Рік, як наші воїни мужньо борються за свободу для своєї країни. Рік, як проливається кров невинного народу. Уже рік, як наша країна стоїть…

«ВИСТОЯТИ СЬОГОДНІ – УТВЕРДИТИСЬ ЗАВТРА» – під такою назвою в Зимноводівській сільській раді пройшов круглий стіл.

У заході взяли участь полковник, учасник АТО, керівник «Санаторію «Прикордонник-Немирів» Державної прикордонної служби України Богдан Скиба,старший офіцер морської охорони Держприкордонної служби України Олександр Морський, громадський і політичний діяч, народний депутат України 1 – 4, 6 скликань Тарас Стецьків, волонтерка та засновниця благодійної організації «Благодійний фонд «Зимна Вода» Марія Низ та голова Зимноводівської сільської територіальної громади Володимир Гутник.

До обговорення актуальних питань долучилися мешканці громади.

Модератор зустрічі – заступниця сільського голови Наталія Гудима.

Організатори – Зимноводівська сільська рада, Відділ культури та Публічна бібліотека Зимноводівської сільської ради.

Богдан Скиба розповів про виклики, які постали перед нашою армією, пораненими військовими, та подякував небайдужим людям за допомогу для облаштування санаторію, який на певний час став шпиталем для воїнів.

Пронизливу історію свого перебування в «Азовсталі», умови перебування в колонії в Оленівці та повернення з полону передав Олександр Морський. За його спогадами, коли полонені побачили українські прапори, на душі стало тепло, та найприємніше було почути українську мову – тоді прийшло усвідомлення, що вони вдома.

Тарас Стецьків проаналізував причини й передумови повномасштабного вторгнення росії на нашу землю. За його словами, росія, в силу своєї імперської природи, ніколи не допускала існування незалежної України… На думку Тараса Степановича, необхідною умовою нашої перемоги є воєнна поразка російської армії в Україні, але цього не досить. Достатньою умовою нашої перемоги є припинення існування росії як імперії.

З якими труднощами довелося зіткнутися волонтерам, поділилася Марія Низ. В громаді під час війни всі працювали як відлагоджений механізм. Тішить, що люди відгукувались, підтримували чим могли й далі це роблять.

Володимир Гутник окреслив роботу органу місцевого самоврядування від початку вторгнення, активну позицію мешканців громади та допомогу від міжнародних партнерів, за що всім велика подяка.

Підсумував обговорення Тарас Стецьків, зазначивши, що Україна стоїть тому, що вперше за багато років в країні об’єдналися влада, армія і народ. І це побачив світ. Усі учасники круглого столу вірять: Україна переможе і доведе, що воля та свобода для нас – найдорожчі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь