Зимноводівська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зберігаймо чистоту в громаді – укладаймо договори на вивезення сміття!

Дата: 14.09.2023 11:48
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

13 вересня пройшло чергове засідання адміністративної комісії при Зимноводівській сільській раді. На розгляд комісії надійшов 51 протокол щодо неукладення мешканцями громади договорів на вивезення ТПВ. Комісія прийняла відповідні постанови, зокрема 43 щодо накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

📢Хочемо ще раз наголосити на законодавчих підставах обов’язковості укладення наведених вище договорів.

Рішенням сільської ради від 22.04.2021 № 368, відповідно до п. 3 розділу I Типових правил благоустрою території населеного пункту, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 27.11.2017 № 310, були прийняті Правила благоустрою території населених пунктів Зимноводівської сільської територіальної громади (https://zvg.gov.ua/pravila-blagoustroju-13-14-13-24-05-2022/).

☝ Відповідно до пункту 2.5 розділу III наведених вище Правил громадяни у сфері благоустрою зобов’язані:

– укладати самостійно договори на вивезення твердих побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм (за винятком випадків, коли плата за вивезення відходів є в складі плати за утримання будинку та прибудинкової території).

Вивезення сміття здійснюють тільки сміттєвози із залученням спеціалізованих підприємств, визначених на конкурсних засадах органом місцевого самоврядування.

Ці зобов’язання закріплені в місцевих Правилах благоустрою на підставі відповідних законодавчих норм, зокрема, згідно з ч. 2. ст. 351 Закону України «Про відходи», власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 цього Закону зараховує об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Згідно з ч.1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку. До категорії споживачів вищевказаний Закон зараховує фізичних і юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги.

❗️ Враховуючи наведене вище, відповідно до підпункту 10.7 пункту 10 розділу XIX Правил благоустрою території населених пунктів Зимноводівської сільської територіальної громади, за відсутність у суб’єктів господарювання та громадян індивідуальної забудови укладеного договору на вивезення твердих побутових відходів інспектори з благоустрою КП «Наше село» складають протоколи, на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження за порушення ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» та накладатися штраф на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн до 1360 грн), на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1700 грн).

Кошти, отримані від накладених штрафів, скеровують до сільського бюджету, на покращення благоустрою території громади.

☝ Мешканці громади, будьмо свідомі того, що тільки від нас залежить чистота і порядок не тільки на нашій приватній території, а й довкола нас (на вулицях, у парках та інших об’єктах благоустрою); і тільки від нас залежить, у яких умовах ми будемо жити і що хочемо залишити для своїх нащадків.

Зберігаймо чистоту в громаді – укладаймо договори на вивезення ТПВ.

Інформацію надав

Юридичний відділ

Зимноводівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь