Вечір-реквієм, присвячений 10-й річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні «ГЕРОЯМ СЛАВА – ВПИСАНО У СЕРЦІ!» 

Дата: 21.02.2024 16:12
Кількість переглядів: 39

 

Гіркий, страшний, болючий лютий 2014 року. Вогонь, постріли, крики, сльози, смерть… Небесна Сотня. Відтоді спливло 10 років. 10 років Небесній Сотні, 10 років від початку російсько-української війни. І вже два роки – від часу повномасштабного вторгнення росії на територію Незалежної України.

В Зимноводівській громаді 21 лютого за ініціативи Відділу освіти, молоді та спорту Зимноводівської сільської ради провели вечір-реквієм до 10-ї річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні «Героям Слава – вписано у серці».

Захід присвячений усім тим, хто став на захист нашої держави тоді на Майдані і хто протягом усіх цих років захищав нас з вами та віддав найцінніше – Життя.

До Лапаївський ліцей імені Героя України Георгія Кірпи завітала з пересувною виставкою «Історія життя Героїв Небесної Сотні Львівщини» її авторка, старший науковий співробітник відділу «Музей визвольної боротьби України»  Львівського історичного музею Світлана Кочергіна.

Цю унікальну експозицію створили кілька років тому в «Музеї визвольної боротьби України» разом з рідними полеглих учасників Революції Гідності. Виставка у світлинах розповідає про Героїв Майдану, які народилися, навчалися та проживали на Львівщині. Серед них і наш односельчанин, мешканець с. Холодновідка Микола Паньків.  20 лютого 2014 р. його вбила снайперська куля на вулиці Інститутській.

Пані Світлана дуже зворушливо розповіла про цікаві факти з життя наших Героїв, яких ми повинні знати поіменно, це наш обов’язок. У кожного з них були свої плани і мрії. Та долею не судилося… Вони віддали своє життя за Україну. 

З духовним словом до молоді звернувся отець Василь, настоятель храму Успення Пресвятої Богородиці сіл Лапаївка та Холодновідка.

У заході взяли участь учні та педагоги Ліцей 1 Зимноводівської сільської ради (директор – Оксана Іванівна Левчук), Ліцей 2 Зимноводівської сільської ради (директор – Ярослав Богданович Бобеляк), Лапаївський ліцей імені Героя України Георгія Кірпи (директор – Тетяна Миколаївна Малєрик), Суховільський Ліцей (директор – Богдан Йосипович Доскуч), Скнилівська гімназія імені Праведного Андрея Шептицького (директор – Мар’яна Іванівна Шаровська) та небайдужі мешканці громади.

Режисер та сценарист вечора-реквієму – педагог-організатор Оксана Мерчук.

Ведуча заходу – Марта Цап.

На жаль, боротьба триває і сьогодні. 38 ГЕРОЇВ з нашої громади віддали своє життя, мужньо захищаючи країну від московської орди. Хвилиною мовчання на вечорі пам’яті вшанували Героїв. 

Незалежність дається нам НАДТО ВИСОКОЮ ЦІНОЮ – ЖИТТЯМИ ТИСЯЧ УКРАЇНЦІВ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь