"Спільна рятувальна ініціатива: Українські пожежники вивчають кращі практики у Польщі"

Дата: 11.03.2024 09:42
Кількість переглядів: 74

З 3 по 9 березня, Завідувач сектору з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту, Назар Оліярник, повернувся з незабутнього тренінгу у Польщі, де брав участь у курсі для добровольців-вогнеборців!  За ініціативою Дружини Президента Республіки Польща, Агати Корнгаузер-Дудої, та Дружини Президента України, Олени Зеленської, 54 українських пожежників взяли участь у 4 циклах навчання. 

Під час зустрічі, дружина Президента взяла участь у тренінгу з надання першої медичної допомоги.  У розмові з першою леді, українські вогнеборці розповіли про свій досвід служби в Україні та враження від навчання у Польщі.

 Також було обговорено питання розвитку структур добровільної пожежної охорони в Україні та функціонування підрозділів під час російського вторгнення.

"Я дуже рада, що Україна і Польща можуть співпрацювати і на рівні навчання. Це дуже хороший приклад солідарності між нашими народами," – сказала Агата Корнгаузер-Дуда, звертаючись до пожежників. 

Перша леді підкреслила, що навчання не відбулося б без доброзичливості та великої відданості пожежників з Державної пожежної служби та пожежників з Добровільної пожежної дружини. 

Результатом таких тренувань стало створення в Україні структур добровільної пожежної охорони, додала вона, висловивши подяку українським вогнеборцям за службу. 

Дружина Президента також зазначила, що надзвичайно важливо, щоб, окрім підготовки пожежників, були підготовлені люди, які будуть передавати отримані знання для створення структур добровільної пожежної дружини в Україні. 

У рамках курсу, який проводить Рада добровільних пожежних команд Республіки Польща та за підтримки Державної пожежної служби, українські пожежники отримують можливість підвищити свою кваліфікацію, серед іншого: беручи участь у заняттях із симуляції пожежогасіння, які проводяться в Навчальному центрі в Тураві, та навчаннях на пожежному полігоні в Дембіці-Бжезьниці, а також у Центрі сповіщення про надзвичайні ситуації та Школі аспірантів Державної пожежної служби в Кракові. 

Тематика навчання стосується рятувальної та протипожежної діяльності, а також практичних і технічних аспектів створення добровольчих підрозділів на території України. 

Учасники тренінгів високо оцінили можливість обмінятися досвідом із польськими вогнеборцями, який вони отримали під час візитів до державних та добровільних пожежних команд. 

Участь у навчанні взяли представники з Львівської області. 

Інформацію надав Сектор з питань НС і ЦЗ Зимноводівської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь